Du er her:

Gudstjenester i coronatider

Vi holder fysiske gudstjenester igen efter de gældende restriktioner. Gudstjenesterne er forkortede (max. 30 min.) og uden fællessang. Der er krav om 2 m. afstand, og der bæres mundbind på vej ind og ud af kirken.

Efter julens nedlukning er der nu igen mulighed for at komme til gudstjeneste. Her er de gældende retningslinjer:

• Der må max. være 34 deltagere i Bjerringbro kirke
  • Gudstjenesten må max. have en længde på 30 min.
  • Der må ikke være fællessang – i stedet er der solosang ved kirkesangeren
  • Der bæres mundbind og sprittes af ved ind- og udgang
  • Der skal holdes 2 meters afstand til andre end ens egen husstand

Retningslinjerne gælder også for de kirkelige handlinger: dåb, vielser, bisættelser og begravelser.

I en periode, hvor meget ellers er lukket ned, har regeringen og sundhedsmyndighederne vurderet, at det samtidig er vigtigt, at der er åndehuller, der kan være lyspunkter og bidrage positivt til at håndtere en vanskelig periode.

Man kan spørge:

• Hvorfor må der spilles superligafodbold, når der ikke må spilles seriefodbold og dyrkes breddeidræt?
  • Hvorfor må der være åbent i supermarkeder og ikke i tøjbutikker?
  • Hvorfor må kirken være åben, mens biografen er lukket?

Man kan spørge - og man kan være mere eller mindre enig i myndighedernes prioritering.

Kirkerne er af myndighederne valgt til at være et lyspunkt, og det forpligter os naturligvis til at holde gudstjenester og kirkelige handlinger. Om man ønsker at deltage, er naturligvis en privat sag.

Vi vil fra Bjerringbro Kirkes side forsøge at skabe gode og meningsfulde gudstjenester under de givne rammer. Man kan også fortsat se gudstjenesterne transmitteret via Bjerringbro Kabelnet, Kanal 98.

Bjerringbro Kirke følger sundhedsmyndighedernes anvisninger, myndighedernes retningslinjer og biskoppernes udmelding.

Del dette: