Sognepræst i Sahl-Gullev og Bjerringbro, Anna Rask Lauridsen

Anna Rask Lauridsen
Sognepræst i Sahl-Gullev og Bjerringbro

Tlf 86681602
E-mail: arl@km.dk

Faglig baggrund:
Jeg blev færdig som kandidat i teologi fra Københavns Universitet i forsommeren 2018. Så nu er jeg endelig klar til at tage præstekjolen på efter mange års studier.

 I min studietid har jeg været optaget af teologien i mødet med menneskers hverdag. Det har blandt andet ført mig til et praktikophold på Kristeligt Dagblad og et speciale om folkekirkens sorggruppepraksis. Jeg har en stærk faglig og personlig interesse for kirkens diakonale, sociale arbejde, for jeg mener, at evangelieforkyndelsen også må følges op af handling og social ansvarlighed.

Interesser:
Musikken har altid fyldt for mig, og som barn og ung spillede jeg i orkester på klarinet og sang i kirkekor. Jeg har også engageret mig i forskelligt socialt arbejde, blandt andet på ferielejr for udsatte børn med Ungdommens Røde Kors. Efter studentereksamen rejste jeg til Uganda som volontør for Folkekirkens Nødhjælp i et halvt år. En oplevelse, der har plantet sig dybt i mig, og som jeg altid gerne fortæller mere om. Derudover læser jeg gerne bøger, strikker og elsker at udforske loppemarkeder for genbrugsfund.

Familie:
Jeg er gift med Jacob, der er pædagog og arbejder med børn og unge. Sammen har vi Johan på to år.  Vi er begge to vokset op i det midtjyske - Jacob i Herning, og jeg selv på et nedlagt landbrug lidt nord for Viborg, så nu er vi endelig kommet hjem efter flere år i storbyen.

Jeg blev præst, fordi jeg gerne vil arbejde med mennesker og finder det meningsfyldt at forkynde den kristne fortælling på overgange i menneskers liv - både i glæde og i sorg, til hverdag og fest. Jeg ser frem til at blive en del af menigheden og indgå i de gode traditioner, I har omkring kirken her i Bjerringbro.

Anna Rask Lauridsen
2018