Du er her:

De tre hellige konger

Afsnit 1:
Der var nogle vise mænd, som kendte alt til himlens stjerner. En aften så de en stor ny stjerne på himlen, og de vidste fra deres bøger, at det var tegnet på, at en ny konge skulle fødes.

Krea-aktivitet: Lav en stjerne. ⭐️
Du bestemmer selv, om det skal være et kunstværk af naturmaterialer, en flot papirstjerne, en stjerne lavet i sneen, af mennesker eller noget helt femte.
Tag et billede af din stjerne og send den senest mandag den 18. januar til Lisbeth (kirke- og kulturmedarbejder) på mail: kontor@bjerringbrokirke.dk eller på sms: 61224257.

Afsnit 2:
De vise mænd red på deres kameler til kongeborgen i Jerusalem til kong Herodes. Vismændene var fornemt klædt, og havde nogle store flotte skrin med gaver med ind på slottet.

”Vi er kommet for at hylde den nyfødte konge”, sagde de til Herodes, men fandt snart ud af, at det ikke var på kongeslottet de skulle lede.

”Kom tilbage når I har fundet ham, så jeg også kan…æh..øh.. hylde ham” sagde Kong Herodes, selvom han slet ikke brød sig om tanken om en nyfødt kongesøn.

Krea-aktivitet: Lav kong Herodes.

Du bestemmer selv, om du vil lave ham i Lego, klæde et familiemedlem ud, lave et maleri eller noget helt fjerde.

Tag et billede af din kong Herodes, og send det senest mandag den 18. januar til Lisbeth (kirke- og kulturmedarbejder) på mail: kontor@bjerringbrokirke.dk eller på sms: 61224257.

Afsnit 3:

De vise mænd fik øje på stjernen igen og fulgte den til Betlehem – lige hen til en stald.
De bankede på stalddøren og gik lige så ærbødige ind, som var det et fornemt kongeslot.
Her så de Maria med Jesusbarnet. De knælede og gav deres fine gaver: Guld, klumper af røgelse og myrra-salve, som duftede så dejligt. Gaver for en konge.

De vise mænd kaldes også for de hellige tre konger. Det gør de, fordi det var så dyre og fine gaver, de havde med, som normalt kun blev givet af og til de kongelige.

Krea-aktivitet: Lav de tre vise mænd – dem vi også kalder de hellige tre konger.

Du bestemmer selv, om du vil lave dem som rullinger af toiletruller, klippe-klistre et billede, bruge modellervoks eller noget helt fjerde.

Tag et foto af dine tre vise mænd. Send det, senest mandag den 18. januar, på en mail til Lisbeth (kirke- og kulturmedarbejder): kontor@bjerringbrokirke.dk eller på en sms til Lisbeth: 61224257.

Afsnit 4:

De vise mænd havde lovet Kong Herodes at komme tilbage og fortælle, hvor den nyfødte konge var. Men de blev advaret i en drøm og red en anden vej hjem. Kong Herodes blev så vred, da han opdagede det, så han bestemte, at alle små drenge i Betlehem under 2 år skulle slås ihjel. Det var en forfærdelig dag.

Josef var også blevet advaret i en drøm om, at han skulle skynde sig at flygte med Maria og barnet. De flygtede til Egypten, hvor de blev til Kong Herodes var død.

Krea-aktivitet: Byg en pyramide.

Du bestemmer selv, om det skal være med sukkerknalder, tændstikæsker, legoklodser, med grangrene fra juletræet eller noget helt femte.

Tag et billede af din pyramide og send det senest 18. januar på en mail til Lisbeth (kirke- og kulturmedarbejder): kontor@bjerringbrokirke.dk eller på en sms til Lisbeth: 61224257.

Afsnit 5:

De tre vise mænd og Josef blev advaret i drømme. På den måde undgik Jesusbarnet at blive dræbt af kong Herodes. Gud hjalp dengang, og han kan også hjælpe os i dag. Når vi er bange eller syge eller kede af det, er det godt at huske på, at vi ikke er alene – og at vi altid kan snakke med Gud.

Krea-aktivitet: Skriv eller tegn en bøn. Du kan sige Gud tak, måske for din familie eller dine venner. Du kan også bede Gud om hjælp.

Tag et billede af din bøn, og send det, senest 18. januar, på en mail til Lisbeth (kirke- og kulturmedarbejder): kontor@bjerringbrokirke.dk eller på en sms til Lisbeth: 61224257.