Kirkecafé i Bjerringbro Kirkecenter

Et tilbud for pensionister og efterlønnere i Bjerringbro og omegn.
Formiddagene bliver tilrettelagt og ledet af kirke- og kulturmedarbejder
Lisbeth Juhl Nedergaard .

Glimt fra forskellige Kirkecaféer.

Kirkecafé 04. marts 2020

Helle og Dynes Skovkjær.

(Omtale fra annoncen:)
I 2019 havde Rodgers og Hammersteins mesterværk ”The Sound of Music” 60-års jubilæum.
Musicalen havde premiere på Broadway i 1959 og blev i 1965 filmatiseret med Julie Andrews og Christopher Plummer i hovedrollerne. Filmen blev belønnet med fem Oscar-statuetter. Koncertforedraget, som præsenteres af ”Toner af Guld” ved Helle og Dynes Skovkjær, er bygget op om musikken, og numrene bindes sammen af fortællinger om den virkelige von Trapp-familie, musicalen og filmens tilblivelse.
”The Sound of Music” er kendt og elsket, og appellerer til mennesker i alle aldre.

Kirkecafé 5. februar 2020

Stiftspræst for gudstjeneste og forkyndelse i Viborg Stift, Thomas Felter gjorde os klogere på formiddagens emne om ”Kirkens mange rum.” Han viste billeder og fortalte om samspillet mellem kirkens rum og de kirkelige handlinger.

Kirkecafé 8. januar 2020

Diakonipræst fra Viborg Stift, Steen Andreassen talte bl.a. om hvordan der i vor tids ”perfektionskultur”, hvor selv unge mennesker får stress, er behov for at fokusere på magtesløsheden og sårbarheden som vigtige sider af menneskelivet.

Kirkecafé 02. oktober 2019

Denne formiddag var der besøg af Birgitte Hansen (billedet), som tog os med på en musikalsk tidsrejse.
»Velkommen i den grønne lund,« »Er lyset for de lærde blot,« over Carl Nielsens smukke melodier som: »Jeg ved en lærkerede« til 30’ernes sang om Larsen, hvor det sku’ vær’ så godt, og så er det faktisk skidt. Tidsrejsen sluttede med nyere sange af Benny Andersen, Jens Rosendahl og selvfølgelig Kim Larsen.

Med en baggrund som højskolelærer på Grundtvigs Højskole, Frederiksborg, Gerlev Idrætshøjskole og Ryslinge Højskole, samt 15 år som forstander på Skælskør Folkehøjskole, har Birgitte Hansen gennem mange år siddet ved klaveret og formidlet højskolesange i ord og toner.

Kirkecafé 18. september 2019

”Når klokken kalder” var emnet for Frede Møllers foredrag, hvor han fortalte om sit liv, virke og kald igennem 45 år. Formiddagen bød også på indslag med sang bl.a. til melodier som Frede Møller selv har skrevet. Frede Møller (fotoet herover) har tidligere været sognepræst på Fyn, Bornholm og i Hinge og Vinderslev.

Kirkecafé 8. maj 2019

Denne gang havde Kirkecaféen besøg af Charlotte og Kenneth Pedersen, som fortalte om MAF. Mission Aviation Fellowship (MAF) er en international, fælleskirkelig missionsorganisation, som yder effektiv flytransport til hospitaler, nødhjælpsorganisationer, lokale kirker og missionsselskaber i 26 lande i 4 verdensdele.

Kirkecafé 10. april 2019

Denne formiddags gæster var Kis og Hans Holm.
Ægteparret Holm vejledede fællessangen med både nyere og gamle sange fra højskolesangbogen. Mellem sangene underholdt Kis Holm med små historier, anekdoter og oplæsninger.
Hans Holm fortalte om tilblivelsen af sangen: ”Livstræet”. Hans Holm komponerede melodien over en nat efter en opfordring sent på dagen forud for urpremieren den følgende formiddag kl. 9. Sangen er optaget i højskolesangbogen.