Kirkecafé i Bjerringbro Kirkecenter

Et tilbud for pensionister og efterlønnere i Bjerringbro og omegn. 
Formiddagene bliver ledet af kirke- og kulturmedarbejder Brita Bach Pedersen.

Glimt fra forskellige Kirkecaféer

Kirkecafé 18. september 2019

”Når klokken kalder” var emnet for Frede Møllers foredrag, hvor han fortalte om sit liv, virke og kald igennem 45 år. Formiddagen bød også på indslag med sang bl.a. til melodier som Frede Møller selv har skrevet. Frede Møller (fotoet herover) har tidligere været sognepræst på Fyn, Bornholm og i Hinge og Vinderslev.

Kirkecafé 8. maj 2019

Denne gang havde Kirkecaféen besøg af Charlotte og Kenneth Pedersen, som fortalte om MAF. Mission Aviation Fellowship (MAF) er en international, fælleskirkelig missionsorganisation, som yder effektiv flytransport til hospitaler, nødhjælpsorganisationer, lokale kirker og missionsselskaber i 26 lande i 4 verdensdele.

Kirkecafé 10. april 2019

Denne formiddags gæster var Kis og Hans Holm.
Ægteparret Holm vejledede fællessangen med både nyere og gamle sange fra højskolesangbogen. Mellem sangene underholdt Kis Holm med små historier, anekdoter og oplæsninger.
Hans Holm fortalte om tilblivelsen af sangen: ”Livstræet”. Hans Holm komponerede melodien over en nat efter en opfordring sent på dagen forud for urpremieren den følgende formiddag kl. 9. Sangen er optaget i højskolesangbogen.

Kirkecafé 6. marts 2019


Benjamin Kobborg har igennem mere end 20 år rejst i 10 afrikanske lande privat, som frivillig og som ansat i kirkelige organisationer. Indtryk fra denne periode blev formidlet gennem billeder og tale.

Kirkecafé 6. februar 2019

Dagens gæst var tidligere sognepræst i Bjerringbro, Preben Salomonsen.
Med afsæt i emnet: ”Lys og ild, bål og brand” - som alle er elementer, der indgår i de store religioners symbolverden og praksis, gav Preben Salomonsen cafeens tilhørere en både spændende og lærerig formiddag.

Kirkecafé 9. januar 2019

Organist Steffen Jungild underholdt med nye og gamle bjerringbro-billeder. Billeder, der var hentet fra forskellige kilder.

Kirkecafé 10. oktober 2018

med Jens Ole Pedersen og Bent Krag.
Tidligere fotograf i Bjerringbro, Jens Ole Pedersen delte sin store interesse for vise sange med de mange fremmødte. Visesangen blev præsenteret i en skøn buket blandet med sange og salmer fra Højskolesangbogen. Musikakkompagnement leverede Bent Krag på sit medbragte el-kalver.
En festlig formiddag i fællessangens - og visernes tegn.

Jens Ole orientere om formiddags program.
På plejehjem med alt for meget peddigrør.
En vise med tekst af pastor Bent Lumholt omhandlende en murer.
 

Kirkecafé 12. september 2018

Forhenværende smedemester Jens Skytte Jensen, som er født og opvokset i Bjerringbro viste og gav forklaring til en lang række billeder fra postkort som skildrer Bjerringbro by og omegn igennem 100 år.

Kirkecafé 09. maj 2018

Otto Berker: ”Livet som sådan”

Otto Berker, Bjerringbro er født i det senere Vesttyskland i byen Geldern, som ligger kun 7 km fra den hollandske grænse. Han oplevede her som barn 2. verdenskrig med dens omfattende konsekvenser. 

Vi hørte bl.a. om evakueringer, flugt og bombardementer i Ruhrdistriktet, en far, som var soldat af profession og med til at udarbejde angrebsplaner mod Holland, og en mor, hvis familie oprindeligt stammede fra Holland.

Otto Berker har skrevet en bogen der handler om de svære år i efterkrigstidens Tyskland og den senere genrejsning.

Otto Berker
Otto Berkers foredrag "Livet som sådan".

Kirkecafé 11. april 2018

En formiddag i musikken og sangens tegn ved organist Steffen Jungild og kirkesanger Gitte Winding.
. . . . og så var der lige et nummer, hvor Gitte klarede det hele selv.
Når Gitte og Steffen er på plakaten er der også mange deltagere.
 

Kirkecafé 7. marts 2018

”Når livet gør ondt” - At være i sorg / at se / være sammen med en sørgende og ”Min sidste vilje” for ikke at stille mine pårørende i tvivl. Disse punkter var emner som bedemand Britta Iversen fra Gudenådalens Begravelsesforretning fortalte om til de mange fremmødte.

Kirkecafé 7. februar 2018

Jens Aage Nielsen talte over emnet: »At arbejde med mennesker som ...« Han fortalte om sit liv som landbrugsmedhjælper, soldat, diakon, missionær, sygeplejerske i sundhedssektoren og pensionist.

Nytårskur 2018

Nytårskur 2018: Solosang ved Gitte Winding ledsaget af Dynes Skovkjær
Fint "dronningebesøg".
Diplomoverrækkelse.
Værsgo: Champagne.
Skål og godt nytår.
 

Kirkecafé/Nytårskur 2017.

Festligere start på årets nytårscafé kan næppe tænkes.

Den røde løber var bredt ud, medarbejderne var i festtøj med dekoreringer, der var fællessange, det kendte gode kaffebord, billedkavalkade over 2016, ”dronningens nytårstale”, musik og sangindslag, champagnegaloppen og propper der sprang. Der blev hilst Godt-Nytår med champagnen og nydt dejlig kransekage.

 

"Kirkecafé" onsdag den 7. september kl. 10.00.

Den lokale sopran, Helle Skovkjær, der driver solistvirksomheden "Toner af Guld", underholdt denne gang sammen med sin mand Dynes i kirkecaféen med festlig sang og musik inspireret af musikken fra TV-serien ”Matador”.

Helle og Dynes Skovkjær.