Kirkecafé i Bjerringbro Kirkecenter

Et tilbud for pensionister og efterlønnere i Bjerringbro og omegn.
Formiddagene bliver ledet af kirke- og kulturmedarbejder Brita Bach Pedersen.

Glimt fra forskellige Kirkecaféer

Kirkecafé 02. oktober 2019

Denne formiddag var der besøg af Birgitte Hansen (billedet), som tog os med på en musikalsk tidsrejse.
»Velkommen i den grønne lund,« »Er lyset for de lærde blot,« over Carl Nielsens smukke melodier som: »Jeg ved en lærkerede« til 30’ernes sang om Larsen, hvor det sku’ vær’ så godt, og så er det faktisk skidt. Tidsrejsen sluttede med nyere sange af Benny Andersen, Jens Rosendahl og selvfølgelig Kim Larsen.

Med en baggrund som højskolelærer på Grundtvigs Højskole, Frederiksborg, Gerlev Idrætshøjskole og Ryslinge Højskole, samt 15 år som forstander på Skælskør Folkehøjskole, har Birgitte Hansen gennem mange år siddet ved klaveret og formidlet højskolesange i ord og toner.

Kirkecafé 18. september 2019

”Når klokken kalder” var emnet for Frede Møllers foredrag, hvor han fortalte om sit liv, virke og kald igennem 45 år. Formiddagen bød også på indslag med sang bl.a. til melodier som Frede Møller selv har skrevet. Frede Møller (fotoet herover) har tidligere været sognepræst på Fyn, Bornholm og i Hinge og Vinderslev.

Kirkecafé 8. maj 2019

Denne gang havde Kirkecaféen besøg af Charlotte og Kenneth Pedersen, som fortalte om MAF. Mission Aviation Fellowship (MAF) er en international, fælleskirkelig missionsorganisation, som yder effektiv flytransport til hospitaler, nødhjælpsorganisationer, lokale kirker og missionsselskaber i 26 lande i 4 verdensdele.

Kirkecafé 10. april 2019

Denne formiddags gæster var Kis og Hans Holm.
Ægteparret Holm vejledede fællessangen med både nyere og gamle sange fra højskolesangbogen. Mellem sangene underholdt Kis Holm med små historier, anekdoter og oplæsninger.
Hans Holm fortalte om tilblivelsen af sangen: ”Livstræet”. Hans Holm komponerede melodien over en nat efter en opfordring sent på dagen forud for urpremieren den følgende formiddag kl. 9. Sangen er optaget i højskolesangbogen.

Kirkecafé 6. marts 2019

Benjamin Kobborg har igennem mere end 20 år rejst i 10 afrikanske lande privat, som frivillig og som ansat i kirkelige organisationer. Indtryk fra denne periode blev formidlet gennem billeder og tale.

Kirkecafé 6. februar 2019

Dagens gæst var tidligere sognepræst i Bjerringbro, Preben Salomonsen.
Med afsæt i emnet: ”Lys og ild, bål og brand” - som alle er elementer, der indgår i de store religioners symbolverden og praksis, gav Preben Salomonsen cafeens tilhørere en både spændende og lærerig formiddag.

Kirkecafé 9. januar 2019

Organist Steffen Jungild underholdt med nye og gamle bjerringbro-billeder. Billeder, der var hentet fra forskellige kilder.

Kirkecafé 11. april 2018

En formiddag i musikken og sangens tegn ved organist Steffen Jungild og kirkesanger Gitte Winding.
. . . . og så var der lige et nummer, hvor Gitte klarede det hele selv.
Når Gitte og Steffen er på plakaten er der også mange deltagere.

Nytårskur 2018

Nytårskur 2018: Solosang ved Gitte Winding ledsaget af Dynes Skovkjær