På Bjerringbro Kabelnet

Den digitale kanal findes på programplads 98 under navnet "L info".

Se TV fra Bjerringbro Kirke

Første søndag i advent blev gudstjenesten sendt til de godt 2.900 medlemmer af Bjerringbro Kabelnet

Den første søndag i advent, søndag den 27. november 2011, indledte Bjerringbro Menighedsråd og Bjerringbro Kabelnet et samarbejde om at sende gudstjenester fra Bjerringbro Kirke ud sammen med Bjerringbro Kabelnets TV-pakker.

I løbet af uge 47 blev det nødvendige udstyr installeret i kirken. Transmissionerne muliggøres af fire kameraer, hvoraf de tre fokuserer fast på henholdsvis alter, døbefond og prædikestol.

De forskellige kameravinkler bliver aktiveret automatisk, når præst eller kirketjener taster på de knapper, der tænder præstens mikrofoner. Desuden er der monteret et fjerde kamera i loftet, og her har kirketjener Lisbet Refer Dalgaard mulighed for at fokusere på et motiv efter eget valg. På den måde kan TV-udsendelserne afvikles uden fotografer.

På søjlerne i sideskibet har man placeret to fladskærme. Derved får kirkegængerne i sideskibet en langt bedre mulighed for at følge med i det, der sker i kirken.

»Adskillige mennesker ? herunder ældre, handicappede og beboere på plejehjemmet ? har ikke mulighed for at deltage i gudstjenesten i Bjerringbro Kirke, men de får fremover mulighed for at følge transmissionen af gudstjenesten på TV derhjemme «, forklarer menighedsrådsformand Birthe Winther.

Digitalt

Hun tilføjer, at Bjerringbro menighedsråd har haft et fint samarbejdet med Bjerringbro Kabelnet omkring TV-projektet. Der er blevet nedlagt et fiberkabel op til kirken. Derfor er det kun de ca. 2.900 medlemmer af Bjerringbro Kabelnet, der kan modtage tv- transmissionerne.

Daglig leder af Bjerringbro Kabelnet Evald Gregersen siger: »Vi er ikke gået ind i dette her for at få økonomisk gevinst, men der er et medlemspotentiale blandt de lidt ældre bjerringbroere, så de kirkeligt interesserede blandt dem, skal de være så hjerteligt velkomne som medlemmer af vores kabel-TVforening «.

Evald Gregersen tilføjer at Bjerringbro Kabelnet har investeret 40.000 kr. i projektet. De penge vil være tjent ind på godt tre år, hvis foreningen får ca. 20 nye medlemmer.

Den digitale kanal findes på programplads 98 under navnet "L info"

Ny service

Bjerringbro Kirkes menighedsråd har haft en udgift til TV-projektet på ca. 200.000 kr.

Det var sognepræst Ken Nørgaard Pedersen, Hjermind, der stod for gudstjenesten ved den første tv-transmission søndag den 27. november 2011.

Menighedsrådet arbejder endvidere på, at man som en ekstra service vil tilbyde at optage fra kirkelige mærkedage,

eksempelvis bryllupper.

(Teksten er redigeret efter kabelnets overgang til alene at sende digitalt)