Glimt fra forskellige Kirkecaféer

Laurits Mosegaard, Ørnhøj var gæst den 13. sept. 2017 og fortalte levende om sit besøg i Mail.
Et udsnit af hvad kunstnere i Mali kan frembringe. Kunstgenstandende var til salg. Indtægten ved salget går til Mission Afrikas arbejde.

Flyverprovst og sognepræst ved Viborg Domkirke, Leif Holmstrøm medvirkede ved Kirkecaféen

onsdag den 5. april kl. 10.00 i Bjerringbro Kirkecenter

Emnet var: ”Hvor medlemmerne er, skal kirken også være”.  På den baggrund er Danske Sømands – og udlandskirker grundlagt, og det samme kan siges om værnspræstetjensten.  Flyverprovst er Leif Holmstrøm ansvarlig for præsterne i Flyvevåbnet og han fortalte om flyverpræstens arbejde ud fra egne erfaringer som udsendt til bl.a. Kirgisistan og Afghanistan.

Så er der dækket op til endnu en Kirkecafé.
En spændende formiddag med ca. 35 deltagere.
Dagens fotograf: Knud Kanne Jensen

Kirkecafé/Nytårskur 2017.

Festligere start på årets nytårscafé kan næppe tænkes.

Den røde løber var bredt ud, medarbejderne var i festtøj med dekoreringer, der var fællessange, det kendte gode kaffebord, billedkavalkade over 2016, ”dronningens nytårstale”, musik og sangindslag, champagnegaloppen og propper der sprang. Der blev hilst Godt-Nytår med champagnen og nydt dejlig kransekage.

Vibeke Hundborg, forstander på Nørgaards Højskole i Bjerringbro var gæst ved Kirkecaféen den. 9. november 2016.

Karen Thisteds bog ”Det skal mærkes, at vi lever” dannede rammen for foredraget.
Med udgangspunkt i Benny Andersens og Johannes Møllehaves venskab blev der dykket ned i, hvilken betydning venskab har i vores daglige liv, når vi fx rammes af sorgen over at miste et menneske, der står os nær.
Hvordan kommer vi videre i livet?
Hvordan kan vi bruge vores venner i medgang og modgang?
Foredraget handlede også om glæden ved livet og humoren som et nødvendigt krydderi i dagligdagen.

Efter boller med pålæg serveres disse lækre kager.
Brita er Kirkecefèens ansvarlig. Derudover medvirker Anne Sofie, Lisbeth og Steffen. Alle kan ses under "Kontakt".
Lige før Vibeke Hundborg starter sit foredrag.

"Kirkecafé" ”Hospice Randers og de frivillige”

Onsdag den 12. oktober kl. 10.00 i Bjerringbro Kirkecenter, og der var et stort fremmøde denne formiddag.

Inger Skamris fortalte om dagligdagen på Hospice Randers set ud fra de frivilliges perspektiv. Hvem er de frivillige, hvad får dem til at blive, og tager de ikke arbejdet fra personalet?

Inger Skamris bor i Gullev og har gennem en årrække været bibliotekschef i Randers indtil hun i 2012 skiftede jobbet ud med et job som frivilligkoordinator på Hospice Randers.
Her har hun ansvaret for de 30 frivillige, der 365 dage om året møder ind på Hospice Randers.

"Kirkecafé" onsdag den 7. september kl. 10.00.

Den lokale sopran, Helle Skovkjær, der driver solistvirksomheden "Toner af Guld", underholdt denne gang sammen med sin mand Dynes i kirkecaféen med festlig sang og musik inspireret af musikken fra TV-serien ”Matador”.

Kirkecafé i Bjerringbro Kirkecenter
• et tilbud for pensionister og efterlønnere i Bjerringbro og omegn.
Formiddagene bliver ledet af kirke- og kulturmedarbejder Brita Bach Pedersen.

Helle og Dynes Skovkjær.

Kirkecafé onsdag den 9/3 2016

Gæstetaler, Søren Padkjæp med emnet: ”En rygsækrejse til Indonesien i ord og billeder”.

Søren Padkjær er født og opvokset i Bjerringbro og har boet og rejst i det meste af verden. Han har de sidste 15 år især rejst med rygsæk for mere intenst at opleve de lokale kulturer og folkeliv, og fortalte om et par af sine mere specielle oplevelser:

Under en rejse til Indonesien sidste år blev han på Sulawesi inviteret til en rituel begravelse med ofring af bøfler og grise, og på Borneo til en ceremoni, hvor en uheldig familie havde hyret en åndemager til at beskytte dem mod flere ulykker.

I foredrag og billeder gav Søren Padkjær en spændende formiddag.
Tak til Knud Kanne Jensen og Søren Padkjær for fotos.

Kirke og kulturmedarbejder Brita Bach Pedersen byder velkommen.